Elemzések

Hírek

Befektetési körkép
2021. 02. 09. - MetLife

Decemberben 55,2 pontra emelkedett a Markit eurózónás feldolgozóipari beszerzési menedzser index a novemberi 53,8 pontos érték után, ami kissé elmarad az 55,5 pontos piaci konszenzustól. Ez 2018 május óta a leggyorsabb növekedés a szektorban A szolgáltatói menedzser index decemberben 46,4 pontra emelkedett az előző havi 6 havi mélypontot jelentő 41,7 pontos érték után, míg a piaci konszenzus 47,3 pont volt.

UNIQA Befektetési hírlevél
2021. 02. 08. - Daróczi Andor

2021 egyelőre nem tűnik kevésbé izgalmasnak a tavalyi évnél, legalábbis a történelmi események sodra egyáltalán nem lett gyengébb. Az amerikai elnökválasztási folyamat egyik lépéseként az amerikai kongresszus öszszeült január 6-án, hogy egy formális ülésen is hitelesítse Joe Biden beiktatását.

UNIQA Befektetési hírlevél
2020. 12. 08. - Daróczi Andor

Végre! A 2020-as év egyik leginkábbvárt eseménye mögöttünk van, megtartották az amerikai elnökválasztást.Mielőtt azonban jobban belemennénk az eredményt követő piaci mozgásokba, azt gyorsan előre bocsáthatjuk, hogy ismét bebizonyosodott: semmi értelme nincs túlagyalnia piaci események várható hatását,mivel úgysem leszünk képesek eltalálni azt.

Fény az alagút végén
2020. 11. 19. - Concorde

November számos rendkívül jó hírt hozott. Rögtön a hónap elején jött az amerikai elnökválasztás, amit bár nehézkesen, de megnyert Joe Biden. Győzelme az utóbbi évtizedben a világpolitikában rohamosan terjedő populizmus visszaszorulásának a jeleként is értelmezhető.

Az emberi százlábú és a technológiai részvények újabb száguldása
2020. 11. 09. - Concorde

Nem a várt eredményt hozták a november 3-i amerikai választások a technológiai szektor számára. A piac jelenleg úgy értékeli, hogy a várható törvényhozási megosztottság miatt folytatódhat a technológiai óriások „azt csinálunk, amit akarunk” korszaka.