Elemzések

Hírek

Jaksity György: Túlhajtottuk a hatékonyságnövekedést
2022. 04. 22. - Concorde

“A szörnyű dolgokra nem lehet száz százalékban fölkészülni, de azért ilyen alacsony szinten felkészülni felelőtlenség.” - mondta Jaksity György a 24.hu-nak adott interjújában, ahol egyebek mellett beszélt az orosz-ukrán háború és a koronavírus-járvány hatásairól, és a régóta esedékes inflációról is.

Naplóbejegyzés: a 22-es csapdájában ülünk
2022. 04. 21. - Concorde

Többször írtunk már arról, hogy nehéz helyzetbe hozta magát Európa azáltal, hogy az elmúlt évtizedekben nem keresett alternatívát az orosz energiafüggőséggel szemben, noha érthető, hogy a háború előtti helyzet egyszerre volt kényelmes és olcsó.

A medveszagú bika
2022. 04. 13. - Concorde

A megváltozott kötvénypiaci környezetben, az inflációs nyomás és háború közepette érdekes folyamatok zajlanak a részvénypiacon. Nem sok szektorban van jelen a bika, és ahol ott is van, ott is elég erős a medveszag.

Öveket becsatolni, nagyon rázós időszak jöhet a tőzsdéken
2022. 04. 12. - Concorde

Szokásos módon a nagybankok negyedéves riportjaival indul el a héten a jelentési szezon az Egyesült Államokban, azonban úgy tűnik, túl sok pozitívumra nem számíthatnak a piaci szereplők.

Vesztésre áll a Facebook
2022. 04. 07. - Concorde

Nem titok, hogy a TikTok gyors terjedése jelentős kockázatot jelent a Facebook (Meta) fennállására és növekedésére, ahogy az is várható volt, hogy Mark Zuckerberg mindent meg fog tenni fiatal kínai versenytársának visszaszorítása érdekében.